Що таке "порожні калорії"?

В даний час багато з продуктів харчування і напоїв, які ви вживаєте, містять так звані "порожні калорії", що походять з твердих жирів і / або доданого цукру. "Порожні калорії" - це калорії, що мають низьку поживну цінність, але високе числове значення "ккал". Високий вміст калорій дають вуглеводи і жири, а поживну цінність продуктів забезпечують вітаміни, мінерали, антиоксиданти та інші мікроелементи. Якщо ви більше дізнаєтесь про тверді жири і додавання цукру, то зможете правильніше вибирати для себе продукти харчування.

Що таке "порожні калорії"? - изображение

Тверді жири - це жири, які є твердими при кімнатній температурі, такі як масло, яловичий жир і маргарин. Деякі тверді жири знаходяться в харчових продуктах в природному вигляді. Вони також можуть додаватися при приготуванні різних продуктів.

До харчових продуктів і напоїв, що містять найбільшу кількість "порожніх калорій", відносяться:

Що таке "порожні калорії"? - 2 изображение- Торти, печиво, тістечка, і пончики (містять як твердий жир, так і цукор)

- Газовані, енергетичні, спортивні та фруктові напої (містять доданий цукор)

- Твердий сир (містить твердий жир)

- Піца (містить твердий жир)

- Морозиво (містить як твердий жир, так і доданий цукор)

- Ковбаси, сосиски, бекон (містять твердий жир)

Ці продукти і напої є основними джерелами "порожніх калорій", але багато з них можна знайти в формах з меншим вмістом твердих жирів або доданих цукрів (наприклад, нежирний сир і нежирні сосиски). Ви також можете вибрати газовану воду без цукру замість напоїв з цукром. Переконайтеся, що калорій в цих продуктах менше, ніж в стандартному продукті.

У деяких продуктах, таких як більшість цукерок і газованих напоїв, всі калорії є "порожніми". Однак, "порожні калорії" з твердих жирів і цукрів можна також знайти і в деяких інших продуктах, що містять крім цього і важливі поживні речовини. Деякі приклади продуктів харчування з поживними речовинами, у формах з і без "порожніх калорій" наведені в таблиці нижче:

Так, вживання запеченої курятини дозволить вам знизити кількість доданих цукрів і твердих жирів у своєму раціоні.

Невелика кількість "порожніх калорій" допустимо, але більшість людей вживають їх набагато більше, ніж необхідно. Тому важливо обмежити вживання "порожніх калорій" до кількості, відповідної вашим енергетичним потребам.