Безкоштовне генетичне дослідження для людей з діабетом 1 типу: як взяти участь

Мета проєкту – дослідити схильність до розвитку діабету 1 типу, що закладені на генному рівні, тобто передаються спадково чи спричинені генетичними мутаціями. 

Безкоштовне генетичне дослідження для людей з діабетом 1 типу: як взяти участь - изображение

Новини компаній

У грудні у медичній лабораторії Ескулаб всі, у кого діагностовано діабет 1 типу, можуть безкоштовно здати генетичний аналіз. Результат розповість про генеалогічне походження та виявить генетичні схильності до захворювань. Також кожен учасник отримає можливість безоплатно зробити один аналіз на С-пептид.

Ініціатива проходить в рамках другого етапу наукового проєкту «Геном» , який провадить к.м.н., генетик-метаболіст Людмила Турова, разом з дослідниками Оклендського університету (США).

Мета проєкту – дослідити схильності до розвитку діабету 1 типу, які закладені на генному рівні, тобто передаються спадково чи спричинені генетичними мутаціями. 

Кожен учасник дослідження отримає результат, в якому буде розшифровка генеалогічного походження, а також всі генетичні мутації, що будуть виявлені в його геномі (не лише ті, що пов'язані з розвитком діабету). Результат прийде через 1-1,5 року після здачі аналізу, адже біоматеріал надсилатиметься до США.

Як взяти участь? 

Для участі запрошуються тільки ті, у кого діагностовано діабет 1 типу. 

Взяти участь у проєкті «Геном»  можна в будь-якому відділенні Ескулаб за адресами, для цього: 

  • повідомте адміністратору лабораторії, що хочете долучитися до проєкту «Геном» ;
  • заповніть анкету, де треба буде зазначити особисті дані та такі деталі, як окружність талії, стегон, зріст, вагу тощо;
  • здайте аналіз крові з вени та очікуйте на результати.

Дізнатися більше про дослідження та правила підготовки до нього можна за телефоном інформаційної лінії: 0 800 503 680. Аналіз безкоштовний, додатково оплачується тільки відбір біоматеріалу в розмірі 50 грн.


Довідково. Українська медична лабораторія Ескулаб заснована у 2009 році лікарями. Ескулаб постійно розвиває мережу відділень, щоб зробити послуги зручнішими та доступнішими для клієнтів. На цей час налічується понад 160 пунктів забору біоматеріалу у 75 населених пунктах Івано-Франківської, Львівської, Чернівецької, Закарпатської, Хмельницької, Тернопільської, Рівненської, Волинської областей та м.Київ

 

Читайте схожі матеріали