Як зафіксувати сенсор FreeStyle Libre перед водними процедурами: поради та лайфхаки

Літо у розпалі! І перед багатьма людьми з діабетом, які використовують безперервний моніторинг гллюкози в крові (CGM) постає питання: Як і чим зафіксувати сенсор, вирушаючи на пляж, у басейн, аквапарк? І чи можна його взагалі мочити?

Як зафіксувати сенсор FreeStyle Libre перед водними процедурами: поради та лайфхаки - изображение

Автор статті — Дмитро Іванов, діабет-блогер (стаж ЦД1 — 25 років), експерт з моніторингу.

Instagram: @diabetik_dima, Telegram: Diabetik_DimaYou-Tube Канал


Чи можна мочити сенсор?

Сенсор не боїться води! З ним можна купатися і мочити — він буде працювати. Але важливо додатково зафіксувати його саме для того, щоб не зірвати. 

Чим зафіксувати сенсор перед водними процедурами?

Найпростіший і найекономніший спосіб — зафіксувати сенсор пластиром Tegaderm (Тегадерм). Його легко знайти на AliExpress, в аптеках і діабет-магазинах. Його перевага ще й у тому, що він прозорий. Тож у разі виникнення почервоніння або подразнення — все відразу буде видно. Носити такий пластир можна довго, поки не з'явиться відчуття дискомфорту. 

Поради та лайфхаки:

1. Пластир герметично закриває сенсор і під ним буде дуже волого. Якщо ви використовуєте трансмітер — може початися корозія на контактах зарядки. У цьому випадку, краще прикріпити трансмітер зверху тримачем — він зможе через пластир зчитувати дані.  

2. Вологість під пластиром також може призвести до подразнення шкіри. Тоді пластир потрібно знімати і використовувати еластичну пов'язку.

3. Сенсор Libre будь-якої версії не боїться води — ми захищаємо його не від води, а від зриву. Але через пластир сигнали Bluetooth до вас доходити не будуть. Тому, під час купання, потрібно частіше сканувати сенсор за допомогою NFC.

4. Видалення пластиру процедура непроста і досить болюча. Рекомендую використовувати спеціальні спреї для зняття, типу Tape Off.

5. Обов'язково наклейте на сенсор шматочок тейпу. Це захистить його від випадкового зриву, під час зняття пластиру.

Сподіваюся, ці нехитрі прийоми допоможуть вам легко і безтурботно провести час на березі моря або в аквапарку, не турбуючись про сенсор. 

Усім гарних цукрів!


Читайте також:

FreeStyle Libre 3: плюси та мінуси новинки. Перевірено на собі!

Перезапуск сенсора FreeStyle Libre 1

Що потрібно для безпечного тренування з діабетом? Досвід діабет-блогера

 

Ми в Instagram та Telegram