Моніторинг глюкози FreeStyle Libre: огляд доступних версій

Безперервний моніторинг глюкози (CGM) — це сучасний інструмент для відстежування рівня цукру в крові в режимі реального часу, а також можливість контролю критичних станів при діабеті, як-от гіпо- чи гіперглікемія.

Розглянемо характеристики та головні відмінності доступних версій популярного моніторинга FreeStyle Libre.

Моніторинг глюкози FreeStyle Libre: огляд доступних версій - изображение

Цю статтю перевірила Юлія Кривов'яз, к.м.н., лікарка-ендокринологиня в Медичному центрі Achilles.

Детальніше про те, як ми перевіряємо якість наших матеріалів — читайте ТУТ.


Примітка редакції:

Моніторинги FreeStyle Libre сьогодні неофіційно представлені на ринку Україні.  Єдиним офіційно зареєстрованим CGM в Україні є Guardian Connect від компанії Medtronic (офіційний представник в Україні — компанія «МедЕкСервіс»).

Система моніторингу глюкози FreeStyle Libre складається з невеликого круглого сенсора, що найчастіше встановлюється на плече та рідера — портативного приймача для зчитування даних про рівень глюкози. Замість рідера можна використовувати застосунок у смартфоні (обов’язкова наявність NFC).

Перша версія FreeStyle Libre 1 не надсилає показання глюкози автоматично. Це означа, що користувачу необхідно сканувати сенсор вручну рідером чи смартфоном, щоб отримати показання рівня глікемії. Або використовувати додатково трансмітер — Bluetooth-передавач даних з сенсора на смартфон.

FreeStyle Libre 2 візуально не відрізняється від першої версії, але має вже вбудований Bluetooth, що дозволяє отримувати сповіщення про високий або низький цукор одразу на смартфон/смартгодинник. 

Сенсор третього покоління FreeStyle Libre 3 — це повноцінний моніторинг прямо «з коробки» з вбудованим трансмітером для передачі даних, найкомпактніший з усіх існуючих версій Libre.

Порівняльна характеристика доступних версій Libre

Моніторинг глюкози FreeStyle Libre: огляд доступних версій - 2 изображение

Де можна придбати сенсори FreeStyle Libre в Україні?

Замовити безперервний моніторинг глюкози FreeStyle Libre (1-3 версії), а також аксесуари для додаткової фіксації та зняття сенсора можна в магазині діабет-товарів та корисного харчування — SaharOK Shop.

Моніторинг глюкози FreeStyle Libre: огляд доступних версій - 3 изображение


Читайте також:

Безперервний моніторинг рівня глюкози в крові: відповіді на поширені запитання

FreeStyle Libre 3: Що потрібно знати про сенсор нового покоління

Моніторинг глюкози Dexcom G6 та G7: порівняльна характеристика. ТАБЛИЦЯ

 

Ми в Instagram та Telegram