Сироватка для обличчя: навіщо вона потрібна? Як правильно нею користуватися?

Стреси, ультрафіолетове випромінювання, забруднене повітря негативно впливають на стан шкіри та пришвидшують її старіння. Це проявляється у зниженні пружності шкіри, появі зморшок, пігментації.

Сироватка для обличчя: навіщо вона потрібна? Як правильно нею користуватися? - изображение

На правах реклами

На щастя, ми живемо в епоху, коли косметологія зробила ривок далеко вперед. Одним з таких передових засобів є професійні сироватки для шкіри

Яку роль виконує сироватка для обличчя?

Що таке професійна сироватка для обличчя? Це косметичний засіб, який складається з біологічно-активних речовин у високій концентрації. На відміну від більшості кремів, сироватка здатна проникати в глибинні шари шкіри, чим і пояснюється її ефективність у догляді за шкірою. 

Які бувають види сироваток для шкіри обличчя?

Розрізняють декілька видів сироватки для обличчя:

  1. Зволожувальна — відновлює водний баланс, підходить власникам сухої та чутливої шкіри. Активною речовиною такого типу сироватки найчастіше виступає гіалуронова кислота, яка здатна притягувати та утримувати воду всередині шкіри.
  2. Відлущувальні сироватки працюють як м’який пілінг. Видаляють змертвілі клітини епідермісу, покращують живлення шкіри. Такі сироватки містять молочну, саліцилову чи гліколеву кислоти. 
  3. Заспокійливі сироватки знімають запалення, почервоніння та інші симптоми шкіри, схильної до подразнень. Як основні інгредієнти найчастіше виступають рослинні екстракти, алантоїн, пантенол, цераміди.
  4. Антивікові сироватки для обличчя борються зі зморшками, складками, повертають шкірі природну пружність та еластичність. Найчастіше складаються з гіалуронової кислоти, ретинолу, вітаміну С та пептидів. Всі ці речовини стимулюють вироблення власного колагену, вирівнюють тон шкіри та мають ліфтинговий ефект.
  5. Сироватки для проблемної шкіри усувають запальні процеси, камедони. Такі сироватки, по-перше, підтримують гідроліпідний бар’єр у нормі, по-друге, усувають ненависні висипання, по-третє, вирівнюють тон шкіри. 

Як правильно користуватися сироваткою для обличчя?

Професійні сироватки для обличчя потрібно використовувати курсами. Тривалість курсу залежить від проблеми, яку ви намагаєтесь вирішити за допомогою даного засобу та від складу сироватки.

  • Наносити на чисте обличчя після вмивання зранку та ввечері. Щоб активні речовини краще проникали вглиб шкіри, наносьте засіб на злегка вологу шкіру. Виключенням є сироватка з ретиноїдами, яку наносять тільки на суху шкіру.
  • Легкими рухами чистими руками нанесіть сироватку на шкіру обличчя, оминаючи зону навколо очей. Робити це потрібно по масажних лініях. 
  • Зачекайте кілька хвилин, поки засіб не вбереться в шкіру (від 2 до 5 хвилин).
  • Якщо це сироватка від пігментних плям, наприклад, Renew Whitening Protective Depigmenting Serum, то її можна наносити як на все обличчя, так і локально на пігментні плями. 
  • Нанесіть ваш доглядовий крем для обличчя, який підходить за терміном доби.

Придбати цей косметичний засіб найкращої якості можна в інтернет-магазині, який спеціалізується виключно на професійній косметиці — Dermal Cosmetics.