Огляд провідних систем CGM

У кожного CGM (безперервний моніторинг глюкози) є унікальні особливості, які роблять його найкращим вибором для кожної людини з діабетом. Пропонуємо огляд деяких найпопулярніших CGM, доступних зараз.

Огляд провідних систем CGM - изображение

Безперервний моніторинг глюкози (CGM) — це сучасна технологія, яка дає змогу відстежувати рівень цукру в крові в режимі реального часу 24/7.

Guardian Connect (Medtronic)

Огляд провідних систем CGM - 2 изображение

Один із лідерів у галузі виробництва інсулінових помп — компанія Medtronic (офіційний представник в Україні — компанія МедЕкСервіс), також виробляє пристрій CGM під назвою Guardian, який спочатку продавали тільки в комбінованій системі з помпами. Але в березні 2018 Управління з санітарного нагляду за якістю харчових продуктів і медикаментів (FDA) схвалило Guardian Connect від Medtronic, перший автономний CGM компанії.

Guardian Connect (Medtronic) — єдиний CGM, офіційно зареєстрований в Україні.

Система складається з невеликого датчика, який можна носити на плечі або животі до 7 днів, і передавача Bluetooth, який кожні 5 хвилин надсилає показання рівня глюкози в додаток для мобільного телефону.

Головна перевага Guardian Connect — відповідно до назви продукту — це захист. Компанія позиціонує свій продукт як «єдину систему CGM, яка допомагає пацієнтам, які отримують багаторазові щоденні ін'єкції, перехитрити злети і падіння».

Інтелектуальна технологія Guardian не тільки передбачає, куди рухається рівень глюкози, а й також попереджає користувачів за 10-60 хвилин до відхилення рівня глюкози, даючи їм змогу заздалегідь вжити відповідних заходів, щоб уникнути епізодів підвищення і зниження рівня глюкози (гіпер- або гіпоглікемії).

Автономний Guardian Connect схвалений FDA для користувачів у віці від 14 до 75 років, хоча версію Guardian, пов'язану з помпами Medtronic Minimed 670G і 770G, схвалено для використання у дітей молодшого віку.

Dexcom G6

Огляд провідних систем CGM - 3 изображение

Компанія Dexcom із Сан-Дієго була піонером у цій царині, представивши перший у світі CGM у реальному часі 2006 року. Він схвалений FDA для безпечного використання у дітей віком від 2-х років.

Кожен датчик G6 призначений для носіння на животі до 10 днів, перш ніж буде потрібна його заміна. Існує окремий передавач (трансмітер), який замикається в пластиковому корпусі кожного нового датчика G6. Термін служби кожного передавача становить близько 90 днів, перш ніж знадобиться його заміна.

Трансмітер використовує з'єднання Bluetooth для зв'язку з мобільним застосунком Dexcom G6 для пристроїв iOS і Android, а також з Apple Watch та іншими пристроями, включно з інсуліновими помпами, як-от Tandem t:slim X2.

Система пропонує настроювані сповіщення, сумісність із програмним забезпеченням Dexcom Clarity і застосунком для смартфонів для перегляду даних, а також можливість легко обмінюватися даними пристрою з 10 передплатниками (зокрема з вашим лікарем або членами сім'ї). Він також включає голосову інтеграцію за допомогою технології Apple Siri.

Читайте також: НОВИНКА! DEXCOM G7: Найтонший сенсор за всю історію Dexcom

FreeStyle Libre

Огляд провідних систем CGM - 4 изображение

Моніторинг глюкози FreeStyle Libre являє собою невеликий круглий датчик, що встановлюється на плече. Але він не надсилає показання автоматично (окрім останньої версії — FreeStyle Libre 3!). Замість цього користувачі повинні сканувати датчик вручну портативним приймачем (рідером) або додатком для смартфона, щоб отримати показання рівня глюкози. Або використовувати додатково трансмітер.

Датчик досить маленький і його можна сканувати через одяг. Він також водостійкий, що дає змогу користувачам носити його під час плавання або купання. 
Датчик уже відкалібрований на заводі, тому він не потребує калібрування і схвалений для носіння протягом 14 днів.

Дані можна зчитувати й аналізувати на приймачі або смартфоні за допомогою застосунку Abbott LibreLink, який забезпечує віддалений обмін даними за участю до 20 осіб. Libre схвалений FDA для дітей від 4-х років.

Читайте нас в Instagram: @saharok_journal та Telegram: t.me/saharok_journal  

 

#SaharOKSchool#WDD2022